С едногодишен контракт в 3-дивизионен тим от Франция се уреди либеротона „Марек Юнион-Ивкони”Владимир Георгиев. Той замина през зимата и остави добри впечатления у тамошния тим. По този начин 3-кратните вицешампиони са рекордьори у нас по брой на трансферите си в посока чужбина след като Иво Кендеров и Стефан Стоянов ще играят в бронзовия медалист на Австрия "Посоийлница", Младен Младенов до седмица трябва да подпише с новака в Турската суперлига "Коняспор", а национала Цветан Соколов е за 3 години в "Тренто".

11 дупнишки играчи вече са на лагер в Смолян и ще се подготвят там през следващите 2 седмици. Отново в тима са либерото Христо Христов, за когото бе постигнато споразумение с ръководството на „Черно море БАСК”, центърът и капитан на тима Георги Лазаров, който идва със статут на преотстъпен от „Левски Сиконко”, както и посрещача Радослав Асенов. Той е продукт на дупнишката школа, но през миналия сезон игра като преотстъпен в пернишкия „АВИА Миньор”. Македонският разпределител Георги Георгиев пристигна в Дупница и също замина. 17-годишният плеймейкър е сочен за най-големия талант в своята страна и неслучайно на 16 години дебютира в представителния национален отбор, а само преди месец бе избран за най-добър на Балканите на този пост при подрастващите. Той ще се конкурира за титулярната фланелка с Владимир Лобутов. Договорът му с дупничани е вече факт след като бе откупен от „Джио Струмица”. В борбата за подписа му от „Марек Юнион-Ивкони” се разбра, че са изпреварили черногорския шампион и постоянен участник в Шампионската лига „Будванска ривиера” (Будва). Там до преди година играеха национала Христо Цветанов и Краси Стефанов.

Под скалпела пък ще легне централния блокировач Христо Цекин. Това бе и причината той да не замине с тима. В началото на септември 23-годишният играч ще претърпи интервенцията и до края на годината е твърдо аут от сметките на Милчо Миланов. Мениджърът на тима Людмил Найденов обаче продължава да търси играч на този пост, където сигурни са Иван Власев и Лазаров. По-късно ще пристигне и присъедини към подготовката на тима молдовеца с български паспорт Дмитрий Бахов. Той в момента е в родината си, където трябва да разреши някои документни проблеми и тогава се връща в България.

Поне още 2-ма нови ще се появят в отбора до началото на сезона, но засега имената им се пазят в тайна.