Волейболният вицешампион Марек Юнион Ивкони ще обяви официално до петък точно в кой град ще домакинства мачовете си от европейските турнири. Дупничани избират между София, Перник, Благоевград и Самоков за предстоящите си срещи от турнира Чалъндж Къп.

Тимът воден от Виктор Карагьозор е третият български представител с желание и заявка за участие в Европа. Останалите два клуба са шампионът ЦСКА и носителят на Купата на България ЛукОйл Нефотохимик.

Подготовката на Марек Юнион Ивкони ще започне в края на месец юли. До месец ще станат ясни и новите попълнения.

„Играчи от родното първенство трудно се взимат и затова изцяло наблюдаваме чужденци. Трябват ни задължително поне 2-3 нови волейболисти. Следим играчи от Украйна, Сърбия и Русия. Минимумът на новите имена ще бъде три, защото след трансфера на Цветан Соколов в Тренто, сега може да се разделим с още три момчета. Младен Младенов, Минчо Минчев и Иво Кендеров са с оферти от Кипър, Иран, Турция, Гърция и Австрия. Искам добро представяне в Европа отново след повече от три години само мачове у нас”, каза за Гонг наставникът на дупничани Виктор Карагьозов.