Локални дербита се получиха на старта на туринра за Купата на България при мъжете, след като днес в офиса на БФВолейбол бе теглен жребия за началните кръгове от надпреварата.

Общо 17 отбора се включват в дебютния кръг за Купата, като четири от тях са от третата група - А НВГ, а тринадесет от Висшата лига.

Поради нечетния брой участници се наложи предварителен кръг, в който два отбора ще играят за попадане на основната схема от шестнадесет тима в първия кръг.

Жребият определи това да са Дунав (Русе) и Доростол (Силистра), като русенци са домакини на местното дерби. Двубоят е елиминационен, като ще се играе на 25 януари, а часът все още не е определен, съобщава официалният сайт на родната федерация по волейбол.

Още две локални дербита се получиха при теглене на жребия за първия кръг, който ще се проведе на 1 февруари. В тях волейболистите на Етрополе ще домакинстват на Изгрев (Ябланица), а Строител (Пловдив) ще приеме Берое 2016 (Стара Загора). Най-дълъг път ще измине тимът на Ботев (Луковит), който ще гостува на Черноморец (Бяла) за първия кръг.

Всички двойки за предварителния и първия кръг на Купата на България при мъжете:

Предварителен кръг - 25 януари 2017

Дунав (Русе) - Доростол (Силистра)

Първи кръг, 01 февруари 2017

Град (Белоградчик) - Звездец (Горна малина)

Етрополе (Етрополе) - Изгрев (Ябланица)

Раковски 1964 (Севлиево) - Хебър (Пазарджик)

Дунав/Доростол - Виктория Волей (Пловдив)

Черноморец (Бяла) - Ботев (Луковит)

Дея Волей (Бургас) - Ботев (Ихтиман)

Хектор (София)  - Попово 09 (Попово)

Строител (Пловдив) - Берое 2016 (Стара Загора)

Жребият за втори кръг на Купата ще се проведе на 7 февруари 2017 в офиса на БФВолейбол.