Волейболният мъжки отбор на Дунав си поставя за цел класиране в първата осмица. Това заяви за BGvolleyball.com играещият треньор на тима, бившият национал Данаил Милушев.

Русенци започват подготовка за първенството на 17 август. Те ще мерят сили на турнира в Бургас с местния Нефтохимик, ЦСКА и Тетевен. Милушев се надява, че Дунав ще успее да се пребори с ЦСКА за второто място, което дава право на участие в първата осмица.

„Съжалявам, че заради пандемията от коронавирус не успяхме да съхраним събраното миналата година ядро на отбора. Все пак, не започваме от нулата, разполагаме с двама-трима волейболисти от миналогодишния състав, но се надявах да запазим поне петима. Селекцията в Дунав е приключена. Екипът е сформиран, започваме подготовката в понеделник, 17 август“, заяви Милушев.

Нови попълнения в състава са Николай Манчев – разпределител и централният блокировач Георги Чалъков от Пирин – Разлог, диагоналът Алекс Николов от Добруджа, който е русенец, левият краен нападател от Арда Александър Илиев, както диагоналът Дейвид Кръстев. В отбора остават Антон Василиев, Леон Тончев, Владимир Христов, Ангел Павлов, Стефан Стоянов, Христо Костов и младото либеро Симеон Добрев, който в момента води подготовка с националния тим.

Центърът Мартин Кръстев, който влезе в националния тим от Дунав, се е завърнал в родния Монтана. Ще бъдат изпробвани и две момчета от школата на клуба - посрещачът Боян Христов и центърът Александър Дяков и вероятно ще им бъде дадена възможност да участват в някои от мачовете. "Целите на отбора са играем добър волейбол и да радваме местната публика. Личната ми амбиция е да се преборим за място в първата осмица", каза Данаил Милушев.