"Всичко е наред. Няма да правим трагедии от тази загуба", заяви Драган Нешич.

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за жени изрази увереност, че нашите момичета ще успеят да постигнат две победи в последните си два мача от Група В на Европейските игри в Баку, което ще им гарантира участие в следващата фаза. В петък от 12:30 часа българско време "лъвиците" ще се изправят срещу Хърватия, който до момента е единственият отбор без победа в този поток на надпреварата и с 0 точки заема последната шеста позиция. След първите си три двубоя "трикольорките" имат една победа, две загуби и с 4 точки са на 4-о място. Припомняме, че първите четири от двете групи се класират за следващата фаза.

Ето и какво каза за официалния сайт на БФВолейбол селекционерът на нашия тим Драган Нешич:

- Какво е настроението в отбора след вчерашната загуба от Сърбия с 0:3?

- Всичко е наред. Няма да правим трагедии от тази загуба. Изживяхме труден момент, след един първи гейм, който беше наш. Повторихме представянето си срещу Германия, но тези два мача са част от нашето развитие.

- Поговорихте ли с момичетата след мача?

- Не, с приказки не става, а с опит. Победи се постигат на игрището, за това трябва да се подготвим много сериозно за следващия ни мач с Хърватия.

- Разпределителката Петя Баракова днес има рожден ден. Ще повдигне ли настроението в отбора радостното събитие?

- Да, ще отпразнуваме рождения ден. Мария Филипова е главният организатор като отборът ѝ подготвя специална изненада.

- Какво е състоянието на Добриана Рабаждиева и кога ще може да се включи в игра?

- Състоянието на Доби се подобрява, но тя е още далеч от това да влезе в игра. Самата Доби е страшно нетърпелива и непрекъснато иска да влезе в игра, за да помогне на момичетата, но трябва много да внимаваме с нейното състояние и предпочитаме да не рискуваме и да изчакаме да се излекува напълно.

- Остават два важни мача срещу Хърватия и Холандия. Какво мислите за тези съперници?

- Хърватия и Холандия са отбори на нашето ниво. Можем да се преборим и да постигнем победи. Хърватия не е с пълния си състав, но Холандия е почти с всичките си основни състезателки. Трябва да излезем с нужната увереност. Без притеснение и да гоним задължителни победи, за да продължим в следващата фаза.