„Целта ни във волейболния камп, който се провежда в Добрич, е да накараме децата да заобичат спорта и най-вече волейбола. Като състезатели и треньори работим всеотдайно и достигнахме до най-високото ниво във волейбола. Децата разбраха, че хора като мен, Нели Нешич, Георги Петров и други преподаватели в детския волейболен лагер, не сме извънземни. Всички заедно можем да работим и да се учим да играем красив волейбол”, заяви Драган Нешич, който е един от инициаторите волейболният камп да се проведе и да обедини близо 150 деца само за два дни.

Той посочи, че от години той и президентът на спортен клуб Изида Младен Матеев са имали намерението да реализират подобен лагер за децата.

Драган Нешич към децата в Добрич: Не сме извънземни, да се забавляваме и работим заедно

„Сега започваме с децата на Добрич, на Изида и волейболната школа на Добруджа 07, а амбицията ни в следващите издания да се включат и малките привърженици на волейбола от цялата страна. В България има нужда от подобни инициативи и се радвам, че поставяме началото на една прекрасна идея. Идеята не е да се прави селекция, а даваме възможност децата, които обичат волейбол, да работят с доказани имена в спорта, да се забавляват на спортния терен, да имат нови приятелства и заедно да преследваме успеха”, добави за пресцентъра на Изида Нешич.

Неговата съпруга Нели, която дълги години бе една от звездите на дамския ни волейбол, е изключително всеотдайна като треньор в спортната зала. На малки и големи тя показва тънкостите в спорта.

„Хубаво е да видиш как усмивките греят на лицата на всички деца. В първата група за деца от 8 до 12 години участваха близо 80 състезатели, а във втората група, която е за деца от 13 до 16 години, се включиха около 60 момичета и момчета. Това показва, че родният ми град Добрич все още обича волейбола и в него растат талантливи и всеотдайни деца. Надявам се, че техните родители ще ги подкрепят в желанието да спортуват, тъй като по-добре децата да бъдат в спортните зали, отколкото на улицата”, сподели Нели Нешич.

Драган Нешич към децата в Добрич: Не сме извънземни, да се забавляваме и работим заедно

„Условията в Добрич са уникални, няма такива в България. Всички момичета и момчета се включват с огромно желание, всеотдайни са и с всяка изминала минута искат все повече да се учат. Радвам се, че по време на участието ми в кампа ще работя с такива деца”, сподели Георги Петров.

Семейство Нешич очаква въпросите за волейболния камп на имейл neshic@izida.bg.