Капитанката на Марица Пловдив Диана Малинова почти със сигурност ще пропусне, поради контузия, следващия мач на отбора си – в петък при домакинството в Пловдив на плевенския Спартак 96 от четвъртия шампионатен кръг на първенството в женския волейболен елит.

26-годишната посрещачка на маричанки не е възстановена от тежката травма, която получи в контролата срещу турския Нилюфер Беледийеси Бурса.

Дида направи в сряда обстоен медицински преглед на глезена и най-оптимистичното е, че спортните травматолози не са установили счупване, спукване на костта или скъсани връзки в областта глезена, което е успокояващо.

Лекарите са потвърдили първоначалната диагноза за силно изкълчване на глезена и разтегнати сухожилие и мускулни влакна на волейболистка №1 у нас за месец октомври. На Малинова й е препоръчано по-продължително лечение.

„Радващото е, че няма лоша диагноза. Не бива обаче да се рискува със здравето на Диана, въпреки че ни е основен състезател и ще липства много на отбора в предстоящия мач за първенството”, коментира старши треньорът на жълто-сините Иван Петков.

33-годишният наставник обмисля кой да замени Малинова и каква схема на игра да приложи при нейното отсъствие.

В мача срещу плевенчанки старши треньорът на „Марица” Иван Петков ще тества моментната спортна форма и функицонално състояние на титулярките си и ще направи някои тактически експеримента, преди тежките двубои от европейските клубни турнири.

Проверката срещу Спартак 96 в петък на практика ще бъде генерална репетиция на пловдивчанки преди двата им мача срещу полския гранд Импел Гвардия Вроцлав.