Девическият тим на Марица до 15-годишна възраст спечели своята 5-та поредна победа на финалите от държавното волейболно първенство при девойките и се класира повече от убедително за финалната четворка, която ще се проведе в събота и неделя в София.

Младите волейболистки от Кършияка обърнаха с 3:1 гейма тима на Казанлък-волей и останаха недостижими на първото място в предварителната група, без загуба.

Момичетата на треньорката Атанаска Атанасова - Никифорова се показаха като истински отбор и въпреки загубения първи гейм, успяха да обърнат мача в своя полза.

Началото бе зашеметяващо за „Казанлък волей”. Те поведоха с 6:1, после дръпнаха на бърза ръка с 12:6 и 18:10. Докато пловдивчанки се усетят какво става, казанлъшките момичета затвориха изненадващо гейма с победа 25:14.

Оттук нататък обаче маричанки демонстрираха висока и не оставиха шансове на съперничките си с 3 поредни победни гейма – 25:18, 25:15 и 25:15.

В останалите два мача от последния състезателен ден Септември победи с 3:1 Яворов /Чирпан/, а Миньор /Перник/ разби с 3:0 Ботев /Враца/.

Така освен Марица за финалната четворка се класира и тимът на Каазанлък волей, които също имат стойностен отбор. С оглед на показаното, двата тима със сигурност ще си осигурят медали от тазгодишното първенство.