Тази събота, 17 декември, от 10 до 12 часа в „Овергаз Арена“ ще се проведе благотворителен базар с участието на деца от волейболна академия „Стойчев-Казийски“.

Малките волейболисти ще застанат зад каузата на „Асоциация Аутизъм“ – всички средства, събрани на събитието, ще бъдат дарени на Центъра за социална интеграция и рехабилитация на сдружението.

Благотворителният базар ще предложи на посетителите разнообразие от коледни картички, украса, картини, сувенири и скулптури, изработени от децата, които тренират в Академията.

Със свои произведения ще се включат и деца и младежи с разстройства от аутистичния спектър. Всички подаръци ще имат минимална цена, над която желаещите да дарят повече могат да надградят.

По време на базара ще се проведат няколко коледни работилнички, в които всички присъстващи ще могат да се включат, а водещ ще бъде Монти от Ice Cream.

Голямата цел на събитието е да събере средства за разширяване на действащия център „Дъга“ на „Асоциация Аутизъм“ с още 25 места.

Центърът предоставя подкрепа и интензивна терапия за социална адаптация и интеграция в обществото на деца и младежи с проблеми от аутистичния спектър.