В „Булстрад Арена“ беше обявено официалното провеждане на турнира от световното Гран при по волейбол за жени, което ще се състои в Русе от 7-и до 9-и юли. В надпреварата ще участват общо 4 тима - Република Корея, Казахстан, Германия и България.

„За първи път Русе има изключителната възможност да е домакин на спортни събития от международен характер, което да допринесе и за развитието на местната икономика и бизнес“, споделиха в началото на брифинга мениджърите на съоръжението Борислав Велков и Иван Драндийски.

На пресконференцията присъстваха президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров, генералният секретар Владимир Николов, членът на Управителния съвет Любомир Ганев и кметът на Община Русе Пламен Стоилов.

„Булстрад Арена“ е прекрасно съоръжение, с което да се гордеете, защото в следващите две години в Русе ще се говори масово за волейбол“, заяви Данчо Лазаров.

Обявен беше и изборът на „Булстрад Арена“, като една от трите зали в България, в която ще се проведе Световното първенство по волейбол през 2018-а, на което страната ни е домакин съвместно с Италия.

Данчо Лазаров

източник: volleyball.bg

„Убеден съм, че взехме най-правилното решение да изберем Русе, защото градът заслужава да има спорт на най-високо ниво“, добави Любомир Ганев.

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов благодари на ръководството на БФВолейбол, на Пламен Бобоков и на мениджърите на залата за усилията, които полагат за  развитието на „Булстрад Арена“.

„Година и половина след откриването на залата можем да се гордеем, че в нея ще се проведе Гран при по волейбол за жени, с което ще докажем, че може да посрещнем Световното първенство по волейбол през 2018 г. Не е самоцел всичко, което се случва. Ще възродим волейбола и ще го превърнем в приоритетен спорт“, заяви Стоилов. 

За финал мениджърите на залата споделиха, че още от откриването на „Булстрад Арена“ в стратегията на залата е заложено да се състоят събития на международно ниво и е било въпрос на време тяхното осъществяване. Всички функционални промени имаха за цел, залата да е пригодена за всички спортни формати от най-високо ниво. Мениджмънтът на залата се обръща към местната власт и бизнес за подкрепа и към всички почитатели на волейбола да заповядат на двете събития.