Бившият волейболен национал Данаил Милушев е новият старши треньор на мъжкия тим на Добруджа 07. До този момент той беше помощник на Камило Плачи в шампиона Хебър Пазарджик. Преди това 38-годишният бивш национал беше старши треньор на Дунав Русе.

В кариерата си като състезател Данаил Милушев е играл за Черно море, както и в Италия, Франция, Турция и Южна Корея.

"От няколко месеца преговаряме с президента на ВК Добруджа 07 Тодорин Ненчев. Съгласих се на предложението, за което му благодаря", каза Милушев, като отбеляза, че по този начин се връща към родния си регион. Бившият национал е роден във Варна, но неговата майка е от Добрич и той самият е живял тук.

"Стигнахме до консенсус, че трябва да направим един проект, който да изкара следващите две-три години, с едно ядро от момчета, които да не бъдат променяни постоянно, а да разгърнат потенциала си следващите 2-3 години.", каза още новият треньор на добруджанци.

"Надявам се да покажем добри игри и някой ден Добруджа 07 отново да спечели шампионската титла на България, изрази надеждите за бъдещето Милушев.

Той е изключително благодарен за получения шанс да работи с Камило Плачи, който по думите му е един от най-добрите треньори в света. "Надявам се да успея да приложа тук, нещата, които научих от него в Хебър", каза Милушев.