В разгара на Международния ден на жената 8 март, волейболистките на ЦСКА и Левски Сиконко ще се изправят на полето. Вечното червено-синьо дерби е от десетия кръг на Държавното първенство, и ще се играе от 15 часа в зала Сиконко в кв.Люлин.

Армейките са временен лидер в шампионата. Зарядът на срещата ще бъде голям, защото със сигурност сините ще търсят реванш за поражението си от ЦСКА на финала за Купата на България.

„Ще подаря на момичетата от нашия отбор по едно цвете за празника. Дано да няма подценяване от наша страна”, каза пред Гонг наставникът шампионките от ЦСКА Атанас Петров.

От своя страна, треньорът на Левски Сиконко Петър Шопов също обяви, че обмисля изненада за волейболистките си: „Ще има изненада за сините, но не казвам каква. Имаме леки контузии, но ще търсим победа”.

Левски Сиконко – ЦСКА при дамите е от 15 часа, защото от 17:30 пък е срещата при мъжете, в която играчите на Мартин Стоев приемат Черно море.

Още два мача при жените ще се играят по програма: Локомотив София посреща Спартак Плевен от 17:30, Славия е домакин на Марица също от 17:30 в зала „Панайот Пондалов”, а срещата Академик – Спартак Варна е на 10 март от 15 часа в зала Христо Ботев.