Една от основните ни волейболистки в националния отбор – Цветелина Заркова, е под въпрос за първия мач на тима от втората фаза на европейската квалификация в румънския  град Пятра Нямц, пише сайтът на Федерацията. 

Централната блокираща е от два дни с висока температура и пропусна първата тренировка на румънска земя в сряда вечерта в местната Многофункционална зала, както я наричат, и която има трибуни за 3000 души.

Треньорът Иван Сеферинов информира, че ще реши в последния момент преди срещата с отбора на Черна гора от 19:45 часа дали ще пусне Цвети в игра или не. Ако тя не може да се възстанови, селекционерът ще избира за нейна заместничка между Вероника Бежандолска и Мария Данчева. Останалите състезателки се очаква да бъдат тези, които играха основно в София – Лора Китипова, Емилия Николова, Елица Василева, Гергана Димитрова, Нася Димитрова и либерото Кристин Колчагова.

Сериозни проблеми с останалите момичета в отбора ни няма, но все пак някои от тях имат леки болежки. Те обаче няма да им попречат да играят срещу черногорките. В първата среща от турнира ще се срещнат отборите на Румъния и Швейцария. В класирането нашите са първи с 9 точки след три победи с по 3:0 в зала „Христо Ботев”./БТА