Разпределителката на Марица (Пловдив) Цветелина Николова преминава в Алби УССПА (Алби). Двата клуба се разбраха Цвети да доиграе сезона в елитния френски тим. Така пловдивската плеймейкърка ще стане съотборничка на друга българска волейболистка – либерото Гергана Докузова. 

На полусезона във френското първенство Алби се намира на незавидното последно дванадесето място в класирането със само 4 точки от 1 победа и 10 загуби и очевидно привличането на Николова е с цел да помогне на отбора да изплува нагоре през втория полусезон и да се спаси от изпадане. Вторият дял от шампионата започва на 12 януари, когато ще е вероятният официален дебют на Цвети в състава на Алби. 

Волейболистката на Марица бе капитан на националния отбор на България, който стигна до четвъртото място на Световното първенство за девойки старша възраст през 2009 година в Мексико. Тя има изиграни мачове и в женския национален отбор. Разпределителката, за която това е първият гастрол в чуждестранен клуб, ще замине за Франция на 26 декември.