В първия мач от турнира за купа Филипови 2000, част от редовния сезон в Суперлигата по волейбол, ЦСКА победи Левски Сиконко 3:1 (25:20, 16:25, 25:19, 25:21). Пред препълнени трибуни в зала "Арпезос" при перфектна организация от страна на клуба-домакин Арда Кърджали, "червени" и "сини" демонстрираха добър и интересен волейбол, но и с чести наивни грешки.

ЦСКА започна да затруднява Левски с начален удар още в началото на срещата и поведе с 6:1, за да се стигне до моментално изравняване за 6:6 след сервиси на Иван Латунов. Все пак възпитаниците на старши треньора Александър Попов излязоха с точка напред при първото техническо прекъсване, увеличиха разликата до 3 на второто, за да затворят гейма при 25:20.

Хубави начални удари на капитана на Левски Георги Братоев доведоха до 5:0 във втората част. "Сините" повече не изпуснаха инициативата в този гейм, увеличиха доста преднината си и принудиха Попов да го отпише, заменяйки четирима от титулярите си.

В последните две части ЦСКА отново водеше играта и заслужено ги спечели. Към края на четвъртия гейм момчетата на Пламен Христов опитаха финален щурм и успяха да намалят аванса на "червените" от 4 до 1 точка при 22:21, но отново при силни сервиси на Ивайло Стефанов ЦСКА взе следващите три точки, а с това и мача с 3:1.