Ръководството на волейболния ЦСКА спази обещанието си и даде специална пресконференция, на която разкри, че всички финансови задължения към играчи и хора на щат в „червения” клуб са изплатени.

„Благодаря за търпението и доверието на всички. Със съдружника ми Григорий Иванович Карамак дадохме достатъчно пари, с които погасихме задълженията преди Коледа. Отсега нататък няма да има финансови проблеми. ЦСКА ще го има както досега, във всички възрастови групи. Рецептата да сме това, което сме, е колектив и лоялност. Може би след този труден период сме по-силни както между нас, така и на волейболното поле”, заяви президентът на червените Георги Георгиев и допълни: „Странични фактори се опитаха да ми попречат, защото явно не милеят за ЦСКА, а имат лични интереси.”

Спиридон Зегов разкри кого визира Георгиев, а именно Борислав Кьосев.

„Няма герои в този труден период, за това, че сме играли без пари”, заяви треньорът Сашо Попов.

„Добре си знаем задълженията. Георги Георгиев да осигурява пари, ние от ръководството да организираме спортния живот, за състезателите да играят. Нагледахме се на достатъчно извадени джобове във футбола и баскетбола. Дано станем още по-силни. Търсим нови играчи и ще има такива”, добави наставникът.

Георги Георгиев сподели, че може да се очакват изненади като нови попълнения но без да разкри повече подробности и поясни само, че неизбежно Николай Иванов от играч ще стане треньор. Трансферът на Георги Волов и Стойко Ненчев във Франция все още не е факт. Николай Николов е играч на Лукойл Нефтохимик не на ЦСКА. „Имаме достатъчно центрове” пък коментира темата президентът на армейците.

„Остън Рестър не е напуснал ЦСКА. Просто договорът му бе до нова година. През 2010 година сигурно пак ще кандидатстваме за уайлд кард за Шампионската лига. Имам отлични лични отношения с президента и на Европейската волейболна конфедерация Андре Майер и неговите вицепрезиденти. След 2011 година когато ми изтича спонсорския договор за клубните турнири на Стария континент, сигурно ще го подновя”, допълни още Георгиев.

Спиридон Зегов е бил на среща със заместник спортния министър Иван Ценов и Министерство на отбраната относно желанието на ЦСКА да вземе на концесия материалната спортна база. След като собствеността бъде прехвърлена от Министерство на отбраната, към Министерството на физическото възпитание и спорта, ще се преговаря „червените” да вземат целия комплекс на 4-ти километър и зала „Армеец” за дълго време и да могат да я модернизират.

ЦСКА се надява да запише победа при двете си поредни гостувания от ШЛ на 7-ми и 12-и януари съответно в Испания и Франция. Въпреки няколкото хронични контузии в състава, Сашо Попов ще подготви играчите си и с две контроли. Срещу Пирин утре и на 4-ти срещу Марек, докато Уникаха е на турнир в Белгия.