ЦСКА надделя драматично като домакини над Дунав (Русе) с 3:2 (20:25, 23:25, 28:26, 25:15, 15:11) след пълен обрат в отложен двубой от 14-и кръг, изигран в зала Васил Симов" в столицата. Това бе шеста победа за възпитаниците на Александър Попов в Суперлигата.

"Червените" са осми в таблицата в 20 точки (6 победи, 9 загуби), Дунав е девети с точка по-малко и баланс 6:10, като има и мач повече. 

Първият гейм стартира силно за гостите от Русе. Те оформиха добра преднина, която достигна девет точки при 22:13. Домакините от ЦСКА направиха повече грешки, а стабилната игра на волейболистите на Дунав разклати допълнително посрещането им. Момчетата на Данаил Милушев поведоха в мача след 25:20. 

Вторият бе доста оспорван. В началото при неуспешна атака на Дунав, в мрежата, точката бе отсъдена за гостите заради според съдиите мрежа на играч на ЦСКА. Това предизвика огромно недоволство от ЦСКА и от публиката, което донесе червен картон за "армейците". От Дунав също оспорваха едно решение в края на частта. Геймът бе равностоен, в края блокада на Дунав срещу Димитър Димитров донесе 25-а точка на русенци. 

Третата част тръгна ударно за ЦСКА - 5:1 след силна серия от сервис на Димитров. Волейболистите на Дунав допуснаха много грешки на мрежата. Съперникът се откъсна с голяма разлика, която постепенно бе стопена. Русенският тим се доближи на точка за 19:18 след силни сервиси на Ангел Велков и няколко блокади. Иван Чолев от Дунав затрудни посрещането на ЦСКА, направи и няколко аса. В края играта бе точка за точка, като Дунав имаше два мачбола, но не успя да ги отрази и ЦСКА измъкна гейма. 

В четвъртия гейм ЦСКА постепенно натрупа преднина. Блокадата заработи и домакините спокойно затвориха частта. За успеха допринесе и силната игра на Владимир Станков. Резултатът бе изравнен и срещата влезе в тайбрек. 

Там "червените" продължиха възходящата си линия и отново взеха превес. Данаил Милушев получи червен картон за оспорване на съдийско отсъждане за 4:2. До края доминацията на момчетата на Александър Попов продължи, въпреки опитите на противника да се върне в гейма. Столичният гранд се поздрави с успеха след 15:11 и крайното 3:2 гейма. 

Най-резултатен за победата бе Георги Татаров с 22 точки (1 ас, 4 блокади). 21 точки добави Димитър Димитров (5 аса!, 6 блокади!). За съперника Иван Чолев приключи с 23 точки (6 аса!, 2 блокади), Петър Бъчваров завърши с 14 точки (1 ас, 6 блокади!), но усилията им не бяха достатъчни. 

Следващият мач на ЦСКА е на 15 февруари, събота, срещу Пирин - отново в зала "Васил Симов". Дунав пък ще срещне Черно море в мач от 17- кръг на 21 февруари, петък.