62 минути бяха достатъчни на младите играчи на ЦСКА да разгромят с 3:0 (25:20, 25:16, 25:12) гейма домакините на единия от турнирите за Купа Филипови 2000 Арда (Кърджали).

И двамата треньори си позволиха доста експерименти със своите състави в този мач. Александър Попов даде почивка на Ивайло Стефанов и Даниел Пеев, а след това в хода на мача извади и Николай Иванов и Филип Майо. Иван Халачев стартира с титулярите, но също започна да ги вади от игра един по един и в третия гейм на терена бяха вече само най-младите момчета.

Интрига имаше само в първия гейм, когато Арда на два пъти стопяваше аванса на Червените и повеждаше в резултата. След 19:17 за домакините обаче серия от сервиси на Николай Иванов донесе на ЦСКА 7 поредни точки, които решиха изхода от гейма. След това инициативата беше изцяло на страната на софиянци, които набързо докараха нещата до чиста победа.

Теодор Тодоров от ЦСКА отбеляза 10 точки в мача и стана топреализатор. Централен блокировач стана най-резултатен и в тима на Арда - Младен Кавалджиев завърши с 9 точки.

В друг мач от днес, Пирин Балканстрой победи Левски Сиконко с 3:1 (22:25, 25:23, 26:24, 25:19) гейма в кърджалийската зала "Арпезос".

Поради получения вчера червен картон, капитанът на "сините" Георги Братоев изтърпя наказание в този мач и не беше вписан в тимовата листа на софиянци. Неговият заместник на поста разпределител Велислав Йонев демонстрира не само умения в няколко елемента от играта, но и страхотен спортен хъс. Те обаче не стигнаха на Левски за спечелването на нещо повече от един гейм в двубоя.

Именно след серия от хубави сервиси на Йонев столичани взеха 6 безответни точки след 9:9 в първия гейм и, въпреки че Пирин намали аванса им до 22:21, Левски в крайна сметка взе частта с 25:22.

Пирин натрупа 3 точки аванс до първото техническо прекъсване във втория гейм, но до второто преднината им се стопи до минимална. Левски успя да изравни при 20:20, но момчетата на Мирослав Живков с успешна двойна блокада затвориха гейма в своя полза при 23:25.

Третата част беше истинска битка за точки, в която водачеството се сменяше няколко пъти. В края на гейма обаче с две страхотни атаки на центъра Светослав Гоцев и една на младежкия национал Николай Пенчев Пирин успя да се наложи с 24:26.

Левски поведе с 8:5 в четвъртия гейм, но разложани изравниха за 11:11. После авансът им достигна до 6 точки при 14:20, но в този момент върнаха интригата, допускайки 4 безответни точки на "сините". Все пак Пирин не позволи повече отпускане в своите редици и с великолепна тройна блокада сложи край на гейма при 19:25 и на мача при 1:3.

Топреализатор на мача стана диагоналът на Пирин Александър Горбатков с 22 точки, а Ники Пенчев добави 19.