С раздаване на красиви червени рози стартира женското волейболно първенство. Това се случи на първия мач ЦСКА – Локомотив София, в който червените биха с чистото 3:0 гейма(25:18, 25:21, 25:17). Пред учудващо пълни трибуни двата тима направиха интересен мач, който дава добри надежди за силата и интереса този сезон.

Новината от лагера на ЦСКА – червените преквалифицираха националка. Либерото Мария Филипова вече е посрещач, а днес реализира първите си точки след завръщането си в България. Отгоре на всичко бе най-резултатна с 14, като пусна и два аса. Съотборничките й Христина Русева и Габриела Цветанова добавиха по 11. В зала „Васил Симов” най-много постигна Вяра Хаджимоскова, която наниза за Локото 15 точки,

„Чувствам се като летящия холандец. На блокада летя на ляво, прелитам на дясно, но успявам и се справям. Цял месец тренираме усърдно сервис с Наско и днес направих цели два аса. Драган Нешич не знае, че в ЦСКА не съм либеро. Не съм му казвала, но сигурно ще е против. Имах оферти от чужбина, но те не ме удовлетворяваха нито финансово, нито като отбори и сега съм тук. Ако остана в България и след Нова година, може и да се върна на стария ми пост” каза специално за Гонг след победата Мария Филипова.

Нейни съотборнички в червени екипи са и четвъртите в света Добриана Рабаджиева и Габриела Цветанова. Разпределителката Диана Ненова пък ще играе в Русия.Треньор по традиция на жените на ЦСКА е Атанас Петров.

Бившият наставник на шампиона Левски Сиконко Страхил Балов е начело на Локомотив София. Пом.треньор на железничарки е Виолета Асенова – сестра на капитана на ЦСКА и екснационален разпределител Николай Иванов. След серия от перипети Славия пусна игралата във Франция Вяра Хаджимоскова и от тази сутрин тя е част от състава на Локомотив София, където разпределителка е майката на две деца Мария Чешмеджиева.