Женският тим на ЦСКА (София) взе чиста победа с 3-0 (25:18, 25:16, 26:24) в първия си мач от полуфиналната плейофна серия за държавно първенство срещу вечния съперник Левски - Сиконко (София).

Мачът започна с начален устрем на отбора на Левски. Впоследствие отборът на ЦСКА подобри организацията си в нападение и чрез силни изяви на Добриана Рабаджиева и Габриела Цветанова изравни играта си и до края на гейма увеличи преднината си до 25:18. Вторият гейм се характеризира с пълна доминация на ЦСКА и разпокъсани, хаотични действия на Левски. Известно разконцентриране на ЦСКА в края на гейма спаси Левски от пълен разгром.

Отпускане в отбора на ЦСКА спря лесния успех в първите два гейма и позволи на Левски - Сиконко да поддържа интрига в мача почти до края на третия гейм. Усилията на Виктория Григорова и Юлия Стоянова от Левски бяха достатъчни, само за да се достигне до последователни изравнявания при 22:22, 23:23 и 24:24. Успешна атака на Рабаджиева и точкова блокада на Нора Богданова доведоха мача до логичен завършек - 3-0 за отбора на ЦСКА. Вторият мач от серията, в която се играе до две победи, е в неделя от 16:00 ч. в зала "Сиконко".