ЦСКА спечели с 3:1 у дома срещу Пирин Балканстрой и поведе с 1:0 победи след първия финален мач в мъжкото волейболно първенство на България.

В първите два гейма „червените” не срещнаха сериозни затруднения и победиха на два пъти с по 25:17.

В първата част шампионите дръпнаха с категоричното 6:0, 8:3, 16:6, 19:6, като в това число Евгени Иванов - Пушката реализира 3 аса, а капитанът Николай Иванов и Теодор Тодоров по един. Армейците, които са без загуба в България от началото на сезона, и през втория гейм имаха категорично надмощие с поне 4 точки аванс.

Пред погледа на цялото ръководство на армейския тим, голяма част от женската селекция, за първи път в мача Пирин повече в третия гейм при 6:5, но за кратко удържа аванса си, след което отново имаше размяна на водачество, за да стигнат все пак играчите на Мирослав Живков до спечелване на частта с 25:20.

Без основния си център - националът Светослав Гоцев, гостите от Разлог поведоха и в четвъртата част с 4:1 след ас на Желязков и при 6:5 след точка директно от сервис на национала Николай Пенчев. След това обаче Филип Мейо върна аванса за ЦСКА, които не го изпуснаха до края на срещата. Кениецът реализира и финалната точка за 25:19.

Втората среща от серията е на 21 април в Разлог и при нова победа „армейците” ще станат шампиони на България за втора поредна година.

Най-резултатен в мача бе Филип Майо от ЦСКА с 21 точки. Николай Пенчев от Пирин пък отбеляза 19 точки и стана топреализатор за гостите.

„Във волейбола има можещи и неможещи, няма млади и стари. Състезатели на по 22-23 години стават европейски и световни шампиони. Независимо от възрастта, важни са качествата. В четвъртък ни предстои тежко гостуване в Разлог. Знаем, че все още нищо не е решено. Трябва да се доказваме във всеки един мач. Двубоите до момента са само за статистиката. Целта ни е да завършим сезона по шампионски”, заяви капитанът на ЦСКА Николай Иванов.