ЦСКА победи Левски Сиконко с 3:1 гейма (25:22, 22:25, 25:22, 25:20) като домакин за час и 39 минути. Всъщност червените играха срещу жълто-синия тим с екипи без емблема Левски и имена на играчите, а само с номера и надпис Сиконко.

Двата тима загряха за мача на тъмно. след края на мача от женското първенство по-рано в зала "Васил Симов" Спиридон Зегов нареди осветлението за бъде загасено. "Спрете осветлението" бяха думите му и те бяха изпълнени. ЦСКА и Левски започнаха загрявката за дербито си на тъмно и така о 25 мин преди старта на мача.

Първият сблъсък между двата вечни противника предложи повече интрига от очакваното, защото младите шампиони с хъс за изява най-вече чрез Симеон Александров и Александър Симеонов взеха гейм на носителите на Купата, но сгрешиха началния удар в решителните моменти и не успяха да се възползват от по-добрата си блокада. Най-резултатен за Левски бе Александров със 17 точки, а Теодор Богданов добави 14.

По-опитният отбор на червените с капитан Николай Иванов, допусна по-малко грешки и взе трета поредна победа, нанасяйки второ поражение на Левски, след това от Арда.

За най-добър играч в срещата призът взе кенийският диагонал на ЦСКА Филип Мейо, който реализира 24 точки. Стоян Самунев направи 13, а Теодор Тодорв 12. След продължително лечение на контузия неочаквано бързо в игра се върна Бойко Бонев, който смени американеца Рестър във втория гейм. Червените бяха без Даниел Пеев.

„България е парадокс – 3-ти в света и Европа и т.н., а има какво да се желае от местното първенство. Младите изплуват и отиват на друго ниво, но поне да се учат от нас. Момчетата в Левски играха на границата на максималния риск. Допуснахме елементарни грешки в посрещани, а и лични такива, за да загубим втория гейм” каза капитанът на ЦСКА Николай Иванов.