За 69 минути българският първенец ЦСКА загуби като гост на Зенит за Шампионската лига в Казан. „Червените” допуснаха ново поражение в ролята си на гост след 0:3 гейма (8:25, 19:25, 23:25). За казанци отново най-резултатен бе Максим Михайлов с 18 точки, а за „армейците” Филип Майо и Ясер Портуондо постигнаха едва 9 и 8 точки. Така тимът на Александър Попов остава трети в група А на най-елитната волейболна надпревара, като се нуждае от два успеха с 3:0 или 3:1 гейма като гост на Кан и домакин на Унтерхахинг през януари, за да влезе отново в Топ 12 на Европа.

ЦСКА по традиция не направи промяна и стартира с капитан Николай Иванов, Стоян Самунев, Евгени Иванов, Ясер Портуондо, Ивайло Стефанов, Филип Майо, Теодор Салпаров – либеро. Владимир Алекно заложи на най-доброто в стартовия си състав с две промени в сравнение със загубата в Самоков преди седмица, като започна с Лой Бол, Николай Апаликов, Сергей Тетюхин, Максим Михайлов, Максим Пантелеймоненко, Александър Абросимов и либеро Алексей Оброчаев. Първи съдия на мача в залата на местния баскетболен тим “Спартаковская” бе полякът Анджей Лемек, а му помагаше край мрежата Петер Бажци от Словакия.

Първата точка за българите в Казан бе дело на Евгени Иванов - Пушката за 1:1, но след това допуснаха шест поредни за противника до 1:7, а на първото техническо прекъсване влязоха с пасив при 2:8. Въпреки че ЦСКА е единственият отбор в света с положителен баланс срещу супер скъпата селекция на Владимир Алекно, Александър Попов се принуди да вземе и втората си почивка в първата половина на частта при 2:10. Филип Майо прекъсна негативната серия с успешна атака по диагонала, Ясер Портуондо през центъра пък се разписа за 3:10, а Пушката направи 4-тата точка. След добри изяви на сервис на Максим Пантелеймоненко, Зенит дръпна с 10 точки при 5:15 и при второто техническо прекъсване 6:16. Ас на Максим Михайлов направи резултата 7:20, а след това излезе от полето за сметка на Алексей Бабешин. С по-добро посрещане, защита и успешна атака казанци не дадоха възможност на българите да поиграят. При 8:22 съдиите спряха за малко играта, за да проверят нареждането на домакините, но то се оказа правилно, след което Майо атакува в аут и за 8:23, нова грешка даде гей-бол на Зенит 8:24, а краят на гейма дойде при 8:25.

Теодор Тодоров започна втората част за ЦСКА, като „червените” поведоха с 3:1, 4:2, 7:4 след добри изяви от сервис на Евгени Иванов и от атака на Майо и Портуондо. Начален удар в аут на Пантелеймоненко позволи на гостите да вземат и първото техническо прекъсване с 8:5. Кенийският диагонал на ЦСКА Майо реализира като не даде възможност на Михайлов да се развихри от сервис за 10:7, а по диагонала Ивайло Стефанов направи 11:8. Изравняването на резултата между Зенит и българите дойде при 11:11, а след три точки в актива на съперника Попов пусна в игра и втория резервен център Светозар Иванов. Казанци си взеха инициативата и дирижираха успешно като поведоха при 13:16 и 16:19. За „армейците” влезе и латвиецът Валтерс Рама, който при първата си възможност реализира за 18:20. Две поредни точки на Максим Михайлов направиха разликата по-сериозна – 18:22, Ники Иванов излезе, замествайки го Георги Манчев. Зенит поведе с 2:0 гейма след като взе частта са 25:19.

Третата част бе най-равностойна като бе регистрирана серия от изравнявания между 3:3 и 7:7. Първото техническо прекъсване обаче бе за ЦСКА с 8:7. На фона на непрестанните изпълнения на оркестър в залата и пред погледа на световната шампионка Екатерина Гамова, „червените” позволиха обрат и приеха ролята на догонващи – 8:10, 10:12. Капитанът Иванов пусна умело за 12:13, но Лой Бол заби ас за 15:12, Теодор Тодоров настигна до 15:14, но второто техническо прекъсване бе за домакините с 16:14. Попов пусна Георги Манчев и второто либеро Антон Василиев като посрещач при 16:19, но пасивът се запази 4 точки – 17:21, 18:22. Тетюхин директно от сервис направи 23:18 за Зенит, след което обаче Алекно пусна две от резервите си, сред които и Черемишин. ЦСКА успя да изравни при 23:23 след пет поредни точки с помощта на сервиса на Ивайло Стефанов и 2 блокади на Майо. Малшанс обаче коства гейм-бол за българите и даде мач-бол за Зенит, след като топката си поигра с филето и тупна в аут. Максим Михайлов затвори мача след 25:23 в третия гейм и донесе трети успех на руския град в Шампионската лига.

Така ЦСКА падна отново като гост, а следващият мач в Европа е на 5 януари в Кан, а на 12-ти приема немския Унтерхахинг в Самоков.