Волейболният шампион на България ЦСКА победи лидера от редовния сезон Пирин с 3:1 гейма (25:19, 21:25, 25:16, 25:20). По този начин „червените“ изравниха полуфиналната серия за 1:1 победи. Финалистът от двойката ще бъде определен в понеделник в третия решителен мач в Разлог.

По този начин бенефисите на Евгени Иванов и евентуално Николай Иванов се отлагат. Спортният министър Свилен Нейков наблюдава част от мача в зала „Васил Симов“, където бяха още мениджърът на националния отбор Георги Събчев и част от играчите на Левски волей, които са в разширения състав на Радостин Стойчев.

„Червената“ агитка в самото начало разпъна интересен трансперант: „Забрана на забраните“.

Почти през целия мач домакините от ЦСКА бяха водачи в резултата като след лошото начало Александър Попов извади капитана Николай Иванов и на поста разпределител пусна младия Георги Сеганов. Разпределителят се справи със задачите си и помогна на тима да стигне до победата.

Най-резултатен в мача бе Джейсън Халдейн с 24 точки за ЦСКА, 17 добави Ивайло Стефанов. За Пирин Йордан Желязков се отчете с 15, а Костадин Гаджанов с 12.

ЦСКА и Пирин ще определят финалиста в понеделник като срещата е в Разлог от 17.30 часа.