Треньорът на ЦСКА Александър Попов няма да води отбора си по време на третия двубой от полуфиналната серия срещу Нефтохимик 2010 Бургас. Причината е червеният картон, който Александър Попов получи по време на снощния втори мач между двата тима, спечелен от ЦСКА с 3:1.

За Попов това е второ подобно наказцание от началото на сезона в efbet Супер волей, което според правилника на Българска федерация по волейбол и Национална волейбола лига води до санкция за един двубой. Първият си червен картон Попов получи още в четвъртия кръг за сезона, при гостуването на ЦСКА на Берое.

Вчера червеният картон бе даден на Попов заради неговото навлизане в игрището след като посрещачът на Нефтохимик Аксел Трухчев се приземи в полето на ЦСКА след атака от зона 6 и се стигна до леко спречкване между него и централния блокировач на ЦСКА Иван Михал. Съгласно най-новите инструкции, които волейболните съдии са получили, навлизането на треньор на игралното поле води до минимална санкция от червен картон. За спречкването помежду си Михал и Трухчев получиха съответно жълт и червен картон.

Мач №3 от серията между ЦСКА и Нефтохимик 2010 ще се играе в събота (15 април) от 17:00 часа в столичната зала „Христо Ботев“. ЦСКА не може да домакинства в собствената си зала „Васил Симов“, тъй като тя не отговаря на минималните изисквания за брой седящи места за това фаза на шампионата.

ЦСКА спечели и двата мача в Бургас и може да приключи серията още тази събота. Ако това не се случи двата отбора ще се изправят един срещу друг и на връх Великден, отново в „Христо Ботев“, но от 18:00 часа. Потенциалният пети мач между двата тима ще се играе във вторник (18 април) от 18:30 часа в бургаската зала „Младост“.