ЦСКА излиза срещу Пирин в спор за Купата на България. Двата най-добри отбора от редовния сезон на волейболното ни първенство ще играят на финала за трофея от 17:30 часа в зала “Христо Ботев”. За червените това е шанс да стигнат до триумф за 19-ти път в историята си, докато за селекцията от Пирин е възможност за първи подобен трофей в историята.

ЦСКА в своята история до сега 18 пъти вдига трофея при мъжете - през 1962, 1969, 1970, 1973, 1979, 1981, 1982, 1984, 1985, 1986, 1988, 1990, 1991, 1992, 1993, 2002, 2009 и 2010 година. След седем години пауза в Пазарджик през 2009-та червените стигнаха до Купата след успех над Марек Юнион Ивкони с 3:2 гейма. Миналата година пък армейците победиха ЛукОйл Нефтохимик с 3:1 в зала “Христо Ботев” и постигнаха златен дубъл.

“Играем за победа!” - коментира Сашо Попов преди мача довечера. “Това е финал за Купата на България! Както ние, така и Пирин ще играем за победа. Явно за момента това са двата най-добри отбора у нас. Какво ще стане в следващия месец на плейофите никой не може да прогнозира. До сега не пусках Николай Иванов и Евгени Иванов защото имаме достатъчно състезатели, които да получат шанса да играят. А дали двамата ще се появят и на финала, все още не знам. Имаме си трудностите в играта независимо срещу кого сме на полето. Прогнози не мога да дам за мача ни довечера!” - каза още треньорът на ЦСКА.

Тимът на Пирин Балканстрой пък очаква първия си финал. След като спечели бронзовите медали в първенството, съставът от Разлог сега има възможността да тества емоцията да играеш директен мач за трофей. През сезона ЦСКА е единствения тим победил Пирин.

“Искам да покажем характер и смелост, за да се получи добър мач”, сподели пред Гонг наставникът на момчетата от Разлог Мирослав Живков.

“Иска ми се да покажем характера. Искам да поздравя момчетата, че проявиха характер като отбор и колектив срещу Марек. С темперамент, индивидуални качества и колективни действия успяхме от 0:1 да стигнем до 3:1 гейма на ½-финала. Този мач трябва да го използваме много добре и да ни е от полза. С характер и смелост трябва да играем довечера, защото срещу ЦСКА трябва да си на ръба на възможностите си. Много ще ни е трудно. Сигурен съм, че момчетата ми дълбоко в себе си искат да направят един страхотен мач срещу ЦСКА. Лично си го пожелаваме всички. Сигурен съм, че ще имаме необходимата мотивация и амбиция, но до къде ще ни стигнат силите и възможностите. Всеки спортист се радва на успеха, но финалист е само финалист! Пожелавам си по-добър мач от предишния и да се получи добър финал”, допълни още Живков.