ЦСКА, Левски Сиконко и Локомотив София се наредиха сред полуфиналистите в турнира за Купата на България по волейбол при жените. Утре са последните срещи от груповата фаза, сред които и тази между ЦСКА и Левски, от 17.30 в зала „Васил Симов”.

Съоръжението в столицата бе пълно за двубоите в понеделник, най-интересен от които бе този между ЦСКА и Славия. Въпреки че „червените” биха убедително същия съперник в първенството, днес имаха доста по-сериозен отпор, и се наложиха с 3:2 гейма (25:12, 25:15, 24:26, 25:27, 15:12). До момента ЦСКА нямаше загубен гейм в осемте си официални мача от началото на сезона

В отсъствието на основна своя състезателка, Александра Делчева, славистките не успяха да се противопоставят на „червените” в първите два гейма и ги загубиха с разлика, пише сайтът на БФ Волейбол. В третия гейм нещата вървяха към пореден лесен успех за ЦСКА, който водеше с 4 точки на двете технически прекъсвания. Постепенно обаче момичетата на Стефан Демерджиев започнаха да топят разликата и при 22:22 успяха да изравнят. Следващите две точки бяха за ЦСКА, което им донесе два мачбола, но състезателките на Атанас Петров не съумяха да се възползват. Славия не само изравни, но и спечели и следващите две точки, а с това и гейма, затворен след ас на Ася Динова.

Четвъртият гейм се разви подобно на третия, макар и малко по-оспорвано. „Белите” успяха да стопят 4 точки аванс и дори да поведат за малко между двете служебни почивки. До ново равенство те достигнаха при 17:17 и поведоха при 18:19, след което двата отбора се захапаха точка за точка докато вицешампионките не постигнаха нов пробив за 27:25, който прати мача в пети гейм.

В тайбрека Славия първа успя да дръпне напред за 4:7, но шест безответни точки донесоха предимство на ЦСКА. Все пак след успешни атаки на Евгения Димова равенството бе възстановено за 12:12. Това обаче бяха последните точки за „белите” в мача. С две поредни точкови блокади на Нора Богданова ЦСКА затвори гейма и мача в своя полза.

По-рано през деня Левски Сиконко спечели и втория си мач за Купа България, побеждавайки абсолютния аутсайдер Академик (София) с 3:0 (25:12, 25:20, 25:16) пред погледа на президента на БФВ Данчо Лазаров.

Локомотив (София) стана третият сигурен полуфиналист в турнира, след като в последния за днес мач успя да победи един от фаворитите за трофея, Марица, с 3:2 (30:28, 25:17, 17:25, 23:25, 15:12). Последният четвърти полуфиналист ще бъде определен в директния сблъсък между Марица и Спартак 96 (Плевен) утре.