ЦСКА и Левски ще спорят утре за трофея на 18-ия волейболен турнир "Борис Гюдеров", който започна днес в Перник.Сините надиграха домакина Миньор с 0:3 / 24:26, 17:25,16:25 /. 

"Левски е категоричен претендент за спечелване на турнира", заяви старши треньорът Владимир Николов. По думите му отборът е със седем нови играчи и в този състав има амбиция да извоюва призова позиция в предстоящия шампионат, също и да спечели Купата на България. 

Миналогодишният носител на купата от турнира "Борис Гюдеров" - отборът на ЦСКА, пък възнамерява да я задържи. "Не сме привлекли в състава си чужденци, разчитаме единствено на българи", подчерта наставникът Александър Попов.

За трето място ще спорят домакинът Миньор /Перник/ и отборът на Пирин /Разлог/. Срещата ще започне в 10,00ч., финалът е в 12,00ч. 

Волейболистите бяха поздравени от дъщерята на патрона на проявата Ваня Гюдерова. Организаторите на турнира връчиха подарък на Владимир Николов по случай рождения му ден, който е днес. Приветствие поднесе и заместник-кметът на община Перник Йордан Павлов.