Волейболният ЦСКА очаква да разбере съперника си за първите елиминации в Шампионската лига. Жребият ще се тегли в Люксембург в 16 часа българско време.

Червените, които са част от Топ 12 в Европа, ще бъдат поставени във втора урна – тази на тимовете завършили на второ място в групите си. Тимът на Александър Попов може да срещне настоящия световен и европейски клубен шампион Тренто на Радостин Стойчев, Матей Казийски и Цветан Соколов. Другите варианти са: носителят на Купата на Италия Лубе Банка Мачерата, добре познатият на „червения” капитан Николай Иванов СКРА (Белхатов) от престоя му в Полша, бившият европейски шампион Фридрисхафен и вицешампионът на Полша Ресовия

ЦСКА се размина с Динамо Москва на Теодор Салпаров, защото са в една урна при жребия в централата на CEV.

Все още не е обявено кой клуб ще получи правото да организира финалната четворка. Собственикът на ЦСКА Георги Георгиев обяви, че червените имат това желание, но не се знае дали срокът за заявки не е минал, а до жребия остават няколко часа. Най-големи шансове се дават към момента на СКРА и Тренто.

Овакантеното място от домакина на финалите ще бъде заето от най-добрия трети тим в груповата фаза – гръцкия Олимпиакос.Двойките за първата фаза на елиминации ще бъдат – един от първа урна срещу един от втора.

Отборите в първа урна – първите в груповата фаза: Тренто (Италия), Зенит (Русия), Мачерата (Италия), СКРА (Полша), Фридрисхафен (Германия), Ресовия (Полша). Тимът от Казан не може да е съперник на ЦСКА.

Отборите от втора урна – вторите в групите: Динамо (Москва), ЦСКА (България), Хипо Тирол (Австрия), Кнак (Белгия), Панатинайкос (Гърция), Блед (Словения).

Най-добър трети тим - Олимпиакос (Гърция)

Плейофните мачове са на 9,10 или 11 февруари, а реваншите на 16, 17 или 18-ти.

ЦСКА ще има тренировка веднага след жребия и разбирането на следващия си противник в Европа. От 17:30 часа е заниманието на червените, които утре пък посрещат Пирин Разлог в мач от родната Суперлига.