ЦСКА спечели второ вечно дерби в рамките на 12 дни и си върна второто място в класирането. Този път червените не дадоха гейм на Левски Сиконко и записаха успех с 3:0 гейма (25:20, 25:23, 30:28). Завърналият се от Иран Евгени Иванов – Пушката видя на живо в зала Сиконко последния мач от група А на турнира „Атаро клима”.

Александър Попов не заложи в стартовата шестица на диагонала си Филип Майо. Кениецът преди срещата имаше стомашни проблеми и започна от резервната скамейка, влезе във втория гейм, а след това направи показно как се реализират точки и бе в основата на спечелването на третата част.

Първият гейм не притесни ЦСКА и армейците си взеха частта без особени проблеми. Във втория гейм Левски се посъбуди, а червените допуснаха повече индивидуални грешки. Сините имаха аванс на първо техническо прекъсване (8:6), но във важните последни решаващи точки, носителите на Купата на България успяха да спечелят гейма с 25:23.

Най-интригуваща бе третата част, в която на второ техническо прекъсване шампионите от Левски водеха със 16:14. Тимът на Пламен Христов имаше своите шансове, но ЦСКА изравни за 23:23 чрез капитана си Николай Иванов. и тогава започнаха най-напрегнатите минути и разигравания. Левски получи два шанса да вземе гейма (24:23 и 25:24), след което ЦСКА изравни и спечели първи мач-бол (26:25). Филип Майо отново на два пъти изведе тима си напред (27:26 и 28:27), но сгреши от сервис за 28:28, а след това реализира за 29:28. Последвалото и последно разиграване бе за ЦСКА – 30:28, с което червените биха сините с чистото 3:0 гейма, с което е втори в подреждането.

Най-резултатен в мача бе Ивайло Стефанов от ЦСКА с 15 точки, Майо добави 11. за Левски Сиконко по 11 точки записаха Симеон Александров и Теодор Богданов.

Сините играчи, които са пети, се събраха в съблекалнята секунди след края на дербито и не даваха изявления.

Евгени Иванов пък се възползва от прекъсването на иранското волейболно първенство заради участието на националния им тим в Световната купа в Япония. Пушката обаче се връща в петък, за да продължи подготовка за сезона. До сега в шампионата на Иран се изиграха 3 кръга, а през втория полусезон ще има по две срещи на седмица. Евгени Иванов дори ще играе покрай коледните и новогодишни празници, които там не се празнуват. Центърът има мачове на 23 и 30 декември и след това на 6 януари.

В дербито на последните Славия би като домакин Монтана с 3:1 гейма (20:25, 25:18, 25:23, 25:20) в среща последна от група Б в зала „Панайот Пондалов”. Това е първа победа на „белите” след връщането им в елита и Суперлигата.