Изпълнителният директор на волейболната Марица Стоян Гунчев-Чугуна започва във вторник преговори с ръководствата на Левски Сиконко и Славия за нови попълнения. 51-годишният спец лично ще пътува за София, за да се срещне с шефовете на двата столични клуба и да финализира трансферите.

Както е известно от две седмици тренировки с маричанки започна досегашната състезателка на белите Ивелина Петкова. 20-годишният център е възпитаничка на детско-юношеската школа на пловдивския клуб, но в продължение на 3 години игра за тима от Овча купел.

С тима от Кършияка тренира и разпределителката на Левски Сиконко Ваня Алексиева, съпруга на волейнаицонала Тодор Алексиев. Тя също е бивша състезателка на Славия и миналото първенство играеше при белите като преотстъпена от сините.

„Изчакайте, новини ще има, но след сряда. Засега не искам да конкретизирам трансферите ни, докато нещата не станат факт. Настина правим всичко възможно да привлечем Ваня и Ива”, коментира Гунчев.

При преговорите със Славия, шефовете на Марица ще предложат бартер на състезателки. Както е известно 20-годишната посрещачка на маричанки Божана Димитрова е трансферна цел на белите. Столичният тим търси спешно състезателка точно за този пост и се е спрял на пловдивчанката. От Марица са готови да дават на тима от Овча купел Божана Димитрова, а в замяна да получат състезателните права на Ивелина Петкова.