След изключителния успех, който постигнаха пловдивският спец Стоян Гунчев-Чугуна и дясната му ръка Иван Петков на квалификациите в Габрово, където класираха националния волейболен отбор на България за девойки за Световното първенство в Мексико през юли, двамата спецове отново работят здраво за клубния си тим - Марица.

Гунчев се зае сериозно с организацията на двата зонални турнири при девойките, на които Марица бе определен за домакин.

Петков пък поднови тренировките с женския отбор на жълто-сините и емна възпитаничките си със солидни занимания, за да не излизат от спортна форма.

В отсъствието на Чугуна и Петков маричанки не са спирали да тренират, а ежедневно бяха в залата на Лаута.

Сред трениращите не са само националката Калина Манева и Мария Кутева, които се възстановяват от тежки контузии. Както е известно Манева завърна от подготвителния лагер на девическия национален отбор на България в Габрово, поради травма в кръста. 15-годишната крайна нападателка и посрещачка все още чувствала болки в кръста.

Мария Кутева пък лекува сериозна контузия в глезена. 183-сантиметровата централна блокировачка се възстановява по специална програма .

Гунчев и Петков са решили да почерпят приятели и близки на банкет по повод класирането за националките на Световното. Според специалистите изпълнителният директор на Марица и Иван Петков си свършиха перфектно работата и оставиха трайна диря в историята на българския волейбол. Класирането на младите волейболистки на световното в Мексико е исторически успех, защото България не е играла на световно първенство за девойки от 1991 година, а миналата година същия този отбор не успя да се класира дори за европейското първенство.