Левски изкова чиста победа над ЦСКА в среща от втория състезателен ден в Група Б на женския турнир за Купа България. Пред около 170 зрители в столичната зала Христо Ботев "сините" наложиха своето темпо на игра и спечелиха с 3:0 (25:17, 25:20, 27:25), пише bgvolleyball.com.

Точките, които обаче отбелязаха "червените", им бяха достатъчни, за да си осигурят минимум второто място в групата, независимо от резултата в последния мач между Левски и ЕПУ (Перник). За да намерят и на теория своето място между най-добрите четири в надпреварата, волейболистките на Радослав Бакърджиев се нуждаят от един гейм или достатъчен точков актив от трите гейма срещу "студентките" утре.

В първия гейм момичетата на Радослав Бакърджиев доминираха на терена, възползвайки се от многото непредизвикани грешки в играта на ЦСКА и отлично посрещащата и нападащата Таня Събкова. Така те натрупаха солиден аванс и затвориха гейма при 25:17. Втората част премина на приливи и отливи, но с лек превес на Сините въпреки прекалено многото грешки, които те започнаха да правят. След 19:19 обаче Левски направи 5 поредни точки при сервиси на добре играещата и в нападение през този гейм Мирослава Паскова, а след още две разигравания вече водеше с 2:0 гейма.

Третият гейм бе най-интересният в мача. Ралина Дошкова заигра добре в нападение и на блокада и ЦСКА пое инициативата, а преднината му достигна до 5 точки. Това обаче не отказа противника, който не само изравни при 19:19, но и поведе с 22:20. "Червените" отговориха с 4 поредни точки и стигнаха до геймбол. Последваха 3 безответни точки и мачбол за Сините. При следващия мачбол Гергана Димитрова сгреши в нападение и сложи точка на спора – 27:25 и 3:0 за Левски.

Топреализаторки на мача станаха Таня Събкова и Ралина Дошкова с по 15 точки, съответно за Левски и за ЦСКА. Мирослава Паскова добави 13 за победителките.