Женският национален отбор по волейбол записа четвърта поредна загуба в Лигата на нациите. В първия си мач от група 8 от втората седмица на надпреварата състезателките на Иван Петков отстъпиха с 1:3 гейма срещу Полша – 25:23, 21:25, 21:25, 17:25.

Началото на мача в холандския град Апелдоорн беше много оспорвано и обещаващо за „лъвиците”. Те измъкнаха откриващия гейм по драматичен начин, ала за жалост не успяха да надградят над представянето си. В следващите части полякините показаха по-стабилна и изчистена от грешки игра, с което направиха пълен обрат. Четвъртата част беше белязана от рязък спад на съпротивителните сили сред нашия състав, който заема последното 16-о място в генералното класиране.

Най-резултатна за България стана Гергана Димитрова със 17 точки, докато Мирослава Паскова добави още 14. За полският състава Малвина Маржек се отличи с 41 точки.

Освен от Полша българските националки записаха поражения преди това от Япония (2:3), Белгия (1:3) и САЩ (0:3). Статистиката показва, че в четирите си мача дотук волейболистките ни са спечелили общо 4 гейма.

Следващият мач за националките е утре, 29 май, а съперник ще бъдат домакините от Холандия. Началото е в 20,30 часа българско време. На 30 май пък е сблъсъкът с Бразилия.