Четири волейболни дербита ни очакват днес в две зали - вечно, югозападно, на лидерите и на последните. В третия ден от първата фаза на турнира Атаро крима, който важи за класирането в Суперлигата и четирите срещи са интригуващи.

Вечното червено-синьо дерби е от 17:30 часа в зала Сиконко, където ЦСКА и Левски Сиконко отново ще излязат един срещу друг в подобна битка след успеха на армейците преди 12 дни с 3:1 гейма. Тимът на Александър Попов записа победа и загуба след тайбрек през последните два дни. В класирането за шампионата червените са втори, но за турнира – четвърти. Сините имат добра победна серия, след като постигнаха три поредни успеха и са трети в Група А и четвърти в Суперлигата.

От 14:30 часа също в ж.к. Люлин е винаги интригуващият сблъсък на юго-запада Пирин (Разлог) – Марек Юнион Ивкони. На турнира на осемте най-добри дупничани са пети, а веднага след тях – тимът на Мирослав Живков, а в подреждането за Суперлигата местата им са разменени.

В зала Панайот Пондалов от 15 часа е дербито на лидерите в Атаро клима – Арда и ЛукОйл Нефтохимик. В първия кръг на първенството съставът от Кърджали, който е на първо място за Суперлигата, би бургазлии, които водят в турнира и то като гост с 3:2 гейма.

От 17:30 часа Славия е домакин на Монтана, а това е мач между последните два клуба в класиранията. За първенството, върналите се в елита волейболисти в бяло, са последни, а Монтана и на осма позиция в турнирната надпревара.