Волейболният ЦСКА стартира подготовка на 100% за сезон 2007/2008.

От четвъртък женският състав на „червените”, който е настоящ шампион на страната, се подготвя в Боровец, където ще остане до 6 август.

Под ръководството на Атанас Петров се подготвят 12 волейболистки. Този сезон ЦСКА ще бъде без капитанa си Юлия Иванова, която прекрати кариерата си. Към отбора се очаква на по-късен етап да се присъедини и Елица Иванова, която е на лагер с националния ни отбор.

„Този сезон и за в бъдеще ще разчитаме на млади момичета и попълнения от школата ни. Сега започнахме подготовка с изкачване на върхове. В момента си правим планински поход към Мусала. След подготовката в Боровец ще се върнем в София и вероятно ще приемем италианския Палестрини, за да направим няколко контролни срещи”, каза за Гонг от Боровец наставникът на женския състав Атанас Петров.

Мъжкият тим на „червените” пък се събира днес на първа тренировка за новия сезон. Момчетата на Александър Попов ще се подготвят в зала „Васил Симов” до следващия понеделник, когато и те ще се качат в Боровец. Там ще останат 2 седмици.

„Всички запазваме, но може и да вземем нещо. Новини и подробности обаче най-вероятно ще има след 3 август, когато и Общото събрание на ВК ЦСКА”, коментира старта на подготовката благодетелят на мъжкия и женски състав Георги Георгиев.