“Ако не спечелим медал в шампионата, това ще е провал за нас,” каза треньорът на ВК Черно море БАСК Евгени Генчев на пресконференция днес. Той е категоричен, че отборите в първата шестица са напълно равностойни и всеки може да победи или да загуби от останалите.

“Тази година се очаква силен шампионат. Новата формула, която се провежда по схемата на Световната лига е доста по-добра. Това означава, че ще се изиграят много мачове и то със силни отбори, което означава обиграване на състезателите,” допълни Генчев.

Рудолфо и Радослав Димитров са новите попълнения в тима на варненци. След втория кръг отново ще има близо месец прекъсване на първенството. През това време Черно море БАСК няма да участва в никакви турнири.

”Отборът е финансово осигурен. Няма нещо, което да са поискали състезателите и да не им е предоставено. Малко ги поразглезихме, но се надявам тази година да покажем истинската си класа. Отборът ни е с огромен потенциала и е време да се представим на ниво,” заяви клубният шеф Красимир Илиев.