Повече от час продължи срещата на българския топ нападател Цветан Соколов с играчите и треньорите на Левски. След няколко виртуални срещи в Zoom (с Вилфредо Леон, Теодор Салпаров, Симоне Джанели и Никола Гърбич) сега състезателите имаха възможността да се докоснат на живо до най-успешния ни волейболист през последните няколко години. Соколов засегна много важни въпроси и аспекти от живота си пред над 40 волейболисти от отборите за момчета до 13 г., прекадети, кадети и юноши.

Очакваната с голям интерес среща започна с шеги и настроение, за което допринесе и президентът на клуба Владимир Николов. Той подари на госта ни оригинална фланелка на мъжкия отбор с номер 1 и щампа "Соколов" отзад.

"Може да се каже, че с привличането на Цветан селекцията ни вече е напълно завършена. Поздравления!", пошегува се бившият капитан на България. Наследникът му в националния прояви чувство за хумор и дори с удоволствие облече фланелката, за да позират заедно за снимка.

"Няма нужда да ви казвам кой е този човек. Аз съм щастлив, че играхме заедно, и че той стигна до това ниво. Когато дойде в националния, беше изключително силен и отскоклив, но без никакъв опит. В началото аз играех 80% от времето, след това си го поделяхме, а на олимпийските игри в Лондон онези 20% вече бяха за мен. Това е пример как трябва да бъде направен преходът между играчи от различни поколения, как да има приемственост в името на общата цел", каза Николов.

Новата звезда на Динамо Москва също беше подготвил изненада. Той предостави своя фланелка от националния, която след теглене на томбола отиде при центъра на прекадетите Кристиян Бучков.

207-сантиметровият диагонал се зарадва искрено при срещата с наставника на мъжкия тим Андрей Жеков, с когото също е играл няколко години в националния. И, разбира се, като видя Андрей Буратини, когото познава от първия си престой в Тренто.

"Няма какво да се лъжем - ако искате да станете добри състезатели, трябва отсега да започнете да мислите като професионалисти. Да отсеете онова, което пречи, и да слушате треньорите си", бе първият съвет на Цецо към младите играчи.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.