Волейболните федерации на България, Сърбия и Черна гора официално се споразумяха за взаимно сътрудничество. Босовете на трите централи подписаха договор за тристранно сътрудничество.

Вицепрезидентът на Световната волейболна федерация, вицепрезидент на Европейската конфедерация, президент на сръбската централа и бос на ВК Цървена звезда Александър Боричич бе специален гост на срещата в Разлог. След приятелски разговори и срещи в комплекс Катарино, Боричи, Данчо Лазаров и членът на административния борд на новата черногорска федерация Жельо Мишкович седнаха един до друг във ВИП салона на „Пирин голф” и сложиха подписите си под договора, който официализира досегашните добри взаимоотношения.

Този контракт е иницииран от сръбска страна при среща в Белград, а следващата сбирка ще бъде в Черна гора.

В декларацията за сътрудничество са описани няколко точки като:

- организиране на приятелски мачове между националните отбори на трите страни;

- участия и организиране на приятелски турнири;

- сформиране на тренировъчни лагери на състави от всички възрастови групи от деца до мъже и жени;

- провеждането на регулярни срещи на ръководно ниво с цел развитие и активизиране на взаимоотношенията;

- организиране на съдийски семинари;

- подобряване на взаимоотношенията и инициирането на контроли между клубове от тези три страни.

На подписването и размяната на договора във ВИП салона на комплекс „Пирин къп”, където право да влизат имат само членове на клуба, присъстваха още членът на УС на БФВ Иван Тодоров, изпълнителният директор на българската централа Станислав Николов, от сръбска страна ген.секретар Слободан Милошевич, вицепрезидентът и бос на ВК Партизан Ненад Голянин, и Зоран Абрамович – член на административния борд на федерацията и шеф на отдел Маркетинг и реклама.

След официалната част гостите бяха събрани от домакините от Разлог на обяд, като в ресторанта бяха в близост до третия най-богат българин Христо Ковачки. По-късно българи, сърби и черногорци се отправиха към Банско и разходка в планинския курорт.