Волейболистите от националния отбор на България излизат срещу Германия в 1/8-финален мач от европейското първенство 2021. Двубоят е тази вечер от 20:00 часа в Острава, а ние от Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от двубоя на живо. 

"Лъвовете" са устремени към 1/4-финалната фаза на надпреварата и ще се опитат да най-доброто от себе си в преследването на целта. Битката със сигурност ще е доста тежка, още повече, че Германия е сред неудобните ни съперници. Но залогът е огромен, което предполага влагане с всички сили.

Момчетата на Силвано Пранди тръгнаха добре в група В, като стартираха с две победи – над Черна гора с 3:0 и домакина Чехия с 3:2, но след това допуснаха поражения от Италия и вицешампиона Словения. В решаващия двубой - срещу Беларус, нашите момчета показаха съвсем друго лице и победиха с 3:1. Така те завършиха на трето място в групата и се пребориха за мястото си на 1/8-финалите.

Германците записаха четири победи и само една загуба - от олимпийския шампион Франция. С това те приключиха на втора позиция в групата, мачовете от която се играха в Талин (Естония).

Родните волейболисти ще са още по-мотивирани и от факта, че преди три месеца бяха на косъм от успех над Бундестима в Лигата на нациите, но загубиха след петгеймов трилър.