Посрещачът Тодор Алексиев няма да бъде част от националния отбор по волейбол това лято, когато тимът ще участва в Световната лига и Евроволей 2017. Опитният национал в последния момент е съобщил на селекционера Пламен Константинов, че няма да се присъедини към състава, който бе определен по-рано.

Константинов сподели, че Алексиев наистина в последния миг е сменил решението по свое желание, защото чувствал физически проблем. Боян Йорданов обаче, който помоли по лични причини да не е в състава за Световната лига, при всички положения ще бъде включен в тима ни за Европейското първенство в Полша.

На първата тренировка на националите, водена от Пламен Константинов в зала „Универсиада“, не присъства цветан Соколов. Шампионът на италия ще се присъедини към тима ни директно във Варна, закъдето пътуват момчетата в неделя.

Валентин Братоев е под въпрос също за "трикольорите". Посрещачът беше в залата, но след направен пореден медицински преглед се установи, че има ставен излив. Пламен константинов сподели, че вече десетки изследвания и консултации с лекари не могат да дадат точна диагноза и решение на проблема. Тепърва ще се решава какво ще се случи с Валентин Братоев – дали той след кратка почивка и терапия ще може да облече националната фланелка и какви натоварвания може да понесе.

Пламен Константинов това лято ще работи с нови хора в щаба си. Освен Даниел Пеев и Петър Шопов, селекцията ни има нов кондиционен треньор. На поста организатор-администратор, където преди бе бащата на Матей Казийски – Илиян, сега тази функция е поверена на бившия ни волейболен национал Костадин Стойков. Неизменно вече над 20 години лекар на волейболистите ни е д-р Динко Захариев.

На старта на първото си занимание с националите Константинов сподели на въпрос на Спортно шоу Гонг, че има много голяма вероятност първият ни отбор да има доста качествен съперник за контролни срещи преди началото на Световната лига. Става дума за отбора на Китай.