Шампионите и носители на Купата на България по волейбол ЛукОйл Нефтохимик завършват селекцията си до седмица. Бургазлии днес официално подписаха договор с Мартин Пенев, който миналия сезон игра в Турция. До седмица се очаква и финализиране на преговорите с ВК Славия за привличането на нов играч, с което селекцията ще бъде завършена.

„Задължително трябва да защитим титлата и Купата. Сега ще ни приемат много по-сериозно, а това е огромна отговорност. За мен Мартин Пенев е бил част от тима ни”, заяви за Гонг наставникът на ЛукОйл Нефтохимик Северин Димитров по време на лагера на тима в Правец.

Волейболистите му щe останат там до 8 август, след което се качват на Белмекен за 25 дни.

„Там ще бъде по-сериозната ни подготовка. Ще участваме и на турнир в Констанца (Румъния). Нямаме много данни за съперника ни Западни Буг (Брест – Беларус) в първия кръг на Чалъндж Къп. Сигурни сме, че няма да имат чужденец в състава, както и че нямат високи цели в Европа. Ние ще гоним на 1000% победа в първия кръг”, коментира Димитров.

ЛукОйл Нефтохимик тренира сутрин в залата в Правец, а следобед - на стадиона. „Националите и ние имаме отделна самостоятелна подготовка и не си пречим един на друг”, завърши наставникът на шампионите.