Волейболният тим на Лукойл Нефтохимик ще започне новия сезон на 1 септември. Бургаските играчи се събират на лагер в първия ден на деветия месец и ще се подготвят в зала „Младост”.

В клуба през 2009/2010 година няма да разчитат на Борислав Крумов – досегашен помощник на наставника Северин Димитров и част от щаба на Силвано Пранди в националния ни тим. На мястото на един от отговорниците за физическата подготовка на националите, ще работи млад специалист от Бургас, научи Гонг от ръководството на Лукойл.

Васил Стоянов, който стана шампион на Италия с Тренто преди един сезон, няма да играе с екипа на бургазлии. Договорът му изтича и няма да бъде подновен. Същата е ситуацията с Калин Василев, който игра като либеро и посрещач.

От тима очакват и медицинското заключение относно контузията на Петър Христов. Диагоналът претърпя операция на коляното през септември 2008 година и пропусна целия минал сезон. Сега Христов ще мине нов преглед при д-р Тони Георгиев на 20 август, от който ще стане ясно бъдещето му.

Всички останали вече познати волейболисти в тима от Бургас, начело с разпределителя Иван Станев засега остават. При добри предложения за тях от чужбина, офертите ще бъдат обсъдени от ръководството. Новите имена в състава на Северин Димитров ще бъдат 3-4 юноши от школата на Лукойл Нефтохимик, които ще подпишат първите си професионални договори.