Бургас 2007 ще играе с 90% собствени кадри в новото първенство на женската Национална волейболна лига, съобщи спортният директор Георги Делчев. Само две от 14-те състезателки в състава са външни попълнения. Останалите са продукт на школата и са израснали в клуба от момичета.

Повечето са в девическа възраст, но горят от амбиция да се представят добре. Именно ентусиазмът им накара Георги Делчев да заяви повторно присъствие в елитната лига, въпреки че бюджетът за новия сезон е редуциран в сравнение с предишния и участието висеше под въпрос.

Стартът на тима е тази неделя, 30 октомври, от 17.00 ч. в зала „Младост”, където ще гостува ЙЕБ Шумен 05. Преди да бъде хвърлен жребият за първенството, Бургас 2007 изигра три контроли с този съперник и записа три победи- две с по 3:1 гейма в Шумен и една с 3:2 у дома. Освен това през миналия шампионат бургазлийки спечелиха и двете си официални срещи с този противник, така че надеждите са успешната традиция да продължи и в неделя.

Бургас 2007 направи през сезон 2015/2016 г. исторически дебют на местен отбор в родния волейболен елит при жените. Момичетата се представиха повече от достойно, заемайки 6-о място в крайното класиране. В турнира за купата на България беше сътворен впечатляващ пробив с достигането до финалната четворка и домакинство на турнира за трофея.

Входът за мача в неделя в зала „Младост” е свободен за зрители. Домакините призоваха към активна подкрепа от трибуните.