Новият-стар треньор на волейболистите от Левски Сиконко Брунко Илиев не бе изненадан от разширения състав на националния тим, който обяви Силвано Пранди. Според него най-важният мент е: до каква степен италианският спец ще може да разчита на капитана Пламен Константинов.

„Всички знаем какви са възможностите и каква фигура в тима е Пламен. Без него ще е трудно. Програмата е тежка, няма да му е лесно на Пранди. Познаваме се добре, защото работих шест години в Италия. Той е човек с опит и познания и смятам, че ще остави следа. Прогнозирам, че ще се задържи на поста. Идеята на федерацията ни е покрай него младите ни треньори да натрупат опит. Дано се получи", коментира пред Гонг Илиев.

Той тъжно констатира, че за съжаление сега е нормално ние да черпим познания от италианците, а преди години дори той им е помагал и ги е учил на волейбол. Тъжно, но факт!

„Перестройката, годините на преход. Проблемите със спортната база, унищожените детско-юношески школи. Всичко това са причини за изоставането ни сега. Не е нормално, наш добър волейболист да взима 1000 лева заплата, а в Полша например пъти повече. Как да ги задържим?! Парите, по-точно липсата им са негативен фактор за волейбола. Не е нормално в София да няма хубава зала за най-успешната ни спортна игра.”- разсъждава още Брунко Илиев пред Гонг.

Треньорът призна, че се е върнал в Левски, защото има задължения към финансовия благодетел на сините- Данчо Лазаров. Без разпределителя Георги Братоев на тима ще е трудно в полуфиналните плей- офи, но целта както винаги е първото място. Има и други здравословни проблеми, но Илиев е решен да подготви състава за решителните мачове.