Старши треньорът на Левски Сиконко Брунко Илиев остана изключително доволен от представянето на своя тим срещу ЦСКА в първи мач от финалната серия. „Сините” се наложиха с 3:2 гейма след драматичен тайбрек в зала „Васил Симов”. Утре е втората среща.

„Още преди мача казах, че шансовете ни са по-малки от тези на ЦСКА, но виждах в последната седмица, че нашият отбор желаеше много победата. Има много какво да се прави в този тим. Те имат голям потенциал, но не могат да се концентрират. Браво на тях, че успяха да издържат. Трябват такива мачове за тяхното израстване. Знаех, че ще вземем петия гейм, защото ЦСКА бяха по-притеснения отбор”, коментира Илиев.

„Много се радвам, не защото съм треньор, а защото момчетата си повярваха, че могат да направят нещо. Първенството не е свършило, защото с тези четири мача може да стане обрат.”

„Мисля, че с тази победа предимството е на наша страна и утре на ЦСКА ще им бъде още по-трудно. Имам предвид от психологическа гледна точка. В къщи играем по-добре и предимството е за нас. Все пак волейболът си е волейбол, каза още специалистът.

Брунко Илиев коментира и президента на клуба инж. Данчо Лазаров, който напусна залата преди истинската развръзка в мача: „Добре, че си тръгна, за да победим. Разбира се това го казвам на майтап. Все пак като не може да издържи… може да е имал и работа.”