“Бронзът ни е много. Догодина ще имаме нови играчи и по-голям бюджет, искаме финал ” обеща пред Гонг треньорът на волейболния Нефтохимик Пламен Христов. Бургазлии заеха трето място в Суперлигата и заслужиха бронзовите медали. Специалистът ще остане и следващия сезон начело на тима.

Ето оценка за третото място на Нефтохимик на Пламен Христов пред Гонг:

За тази година бронзовите медали са ни много защото бяхме изключително млад отбор. Повечето от момчетата ни за първи път играха в елитната ни група. Мисля, че това е успех за ЛукОйл. Абсолютно съм доволен.

В сравнение с миналата година бюджетът ни бе намален и с тази селекция, която имахме, това трето място е голям успех!

Определено Пирин са по-класният отбор, с по-добра селекция, с по-класни състезатели. Определено на ½-финалите срещу тях не ни стигна опитност. Във важните моменти въобще не успяхме да издържим. Но момчетата ни са млади и това е нормално.

В началото на сезона целта ни беше 4-5 място. Станахме трети - това е много повече от целта.

За следващата година амбициите ни са по-големи. Имам уверението и че ще имаме по-добра селекция. Ще се борим за по-призово място.

Със сигурност оставам треньор на Нефтохимик и през следващия сезон! Договорът ми е за 2 години и оставам в Бургас.

Сега започваме да работим по селекцията за догодина. Имаме набелязани хора. Дано преговорите приключат успешно и съберем класен отбор. Няма да взимаме играчи, които преди са били в Нефтохимик! Изцяло нови ще бъдат привлечените волейболисти!

Целта ни за догодина е да играем финал! Следващата година ще се борим със сигурност да сме в тройката, да стигнем до финала и там каквото се получи. ЦСКА е класен отбор, ако се запазят, ще бъде много трудно. Същото е и по отношение на Пирин (Разлог). Още не сме говорили дали бихме приели евроучастие.