Националният отбор на България по волейбол за жени под 19 години отстъпи с 1:3 (18:25, 19:25, 25:23, 23:25) на Бразилия в приятелски мач, игран в столичната зала "Христо Ботев". Проверката е част от програмата на международния турнир, организиран от Българска федерация волейбол, и е част от подготовката за предстоящото Световно първенство (1-11 авгус).

Подобно на първата контрола, която бе срещу Китай, българките влязоха трудно в мача и загубиха първите два гейма, но показаха много по-добра игра в следващите. Отново слабото място за българския отбор бе началният удар, което доведе до 17 грешки. Добра игра националките демонстрираха на блокада, завършвайки с 13 точки на този елемент срещу 6 на бразилките.

Южноамериканките поведоха със 7:2 точки в началото на мача и лесно взеха първия гейм с 25:18. 

Във втория гейм България започна по-добре и поведе със 7:5, но Бразилия бързо си върна аванса при 8:7. Постепенно "селесао" започна да увеличава разликата и така се стигна до 25:19.

С 0:3 тръгна следващата част, а бразилките увеличиха тази преднина до седем точки. При 6:13 селекционерът Борислав Крачанов взе таймаут. След него гостенките изпълниха сервис, който не бе уверено посрещнат от Дудова, но пък топката бе спасена самоотвержено от Симона Анастасова, последва добра наша блокада, а върнатата в полето топка бе успешно пратена към Коева и тя завърши атаката. С това бе дадено началото на фантастична серия от 8 безответни точки. Грешка на сервис позволи Бразилия да се доближи и не след дълго и да изравни при 19:19. Въпреки че съпреникът опита да приключи срещата с чиста победа, тук добрата концентрация на българките оказа важна роля. Финални точки на Виктория Димитрова (ас) и мощна забивка по диагонала на Коева върнаха интригата в мача след 25:23.

Четвъртият гейм бе най-оспорван. Той вървеше точка за точка до 10:10. След това двата тима си размениха серии. Първо Бразилия направи поредица от 6-0, а България се върна при 17:17 с отлична блокада. Последва нов опит на "селесао" да се откъсне и ново изравняване на "лъвиците" при 23:23. Тук Радева сбърка на начален удар, а при последвалата атака Бразилия не остави шанс с мощен удар на диагонала – 23:25.

Виктория Коева направи много силен мач за България и завърши с 16 точки (3 аса), с 13 точки се отчете Ива Дудова. Още 10 добави Виктория Димитрова.

Последната среща на България от турнира е в събота, 28 юли, отново от 18:30 часа срещу тима на Южна Корея. Входът за зрители е свободен.