Разпределителят Георги Братоев прогнозира, че неговият Левски Сиконко отново ще бъде участник в финала, битката за златото и титлата, въпреки двете поредни загуби за два дни нанесени от Пирин (Разлог) в Национална волейболна лига. Един от двамата братя близнаци се появи и като нападател в мача, като на момента си разменяше местото с колегата си по пост Николай Найденов.

„И миналата година ни биха Пирин и Марек Юнион Ивкони по два пъти, но ние бяхме на финала. Тази година ще е същото. Тези мачове са за обиграване за плейофите и нямат значение. Тези две загуби означават нищо за мен. Неприятно ми е, че втори пореден такъв мач губя в тайбрек. Миналата година драми, сега пак драми. Пирин е голям дразнител за нас – за Левски Сиконко”, сподели разпределителят на „сините”.

„Нямахме късмет, съдията не е главният фактор за това, въпреки че дори му се заклех, че нямаше мрежа в онази ситуация. Голям мал шанс, не съумяхме да отиграем добре топките си след първия ни геймбол при 14:11 и така седем пъти. Започнах като разпределител, после влязох като нападател. Играя където се налага и кой където може. Не ми е за първи път, и преди съм забивал, правя го и на тренировка. Това бе добро тактическо решение”, коментира за Гонг загубата Братоев.