Тимът на ВК Ботев Ихтиман поднесе най-голямата изненада в поредния кръг от второто ниво на българския волейбол при мъжете. В западната група момчетата на Петко Карабонев надделяха драматично като домакини над лидера в класирането Ботев Луковит с 3:2 гейма (16:25, 16:25, 25:20, 25:17, 15:11), а срещата се игра в залата на СУ "Христо Ботев". 

Така ихтиманци нанесоха първо поражение на съименника си и прекъснаха победната му серия от 12 успеха. След тази победа Ботев Ихтиман остава в битката за спасение, след като заема 8-ото място с 3 победи и 11 поражения. Ботев Луковит е първи с 12 победи и 1 поражение.

Гостите от Луковит взеха с лекота първите две части на по 16 точки, но след това започна обрата, който донесе и успеха на ихтиманския тим.

В третата и четвъртата част резултатът беше 25:20 и 25:17, а в тайбрека 15:11, което зарадва и публиката на домакините.

Ботев Ихтиман има и мач повече спрямо Етрополе, който заема 9-ото място в първенството. До края на сезона Ботев гостува на Звездец Горна Малина и приема Миньор Перник, който прави много слаб пролетен полусезон и от лидер вече заема 7-ото място в първенството.

Етрополе има гостувания на Сливнишки герой Сливница и Звездец Горна Малина, както и домакинство на лидера Ботев Луковит.